, Jazz Nyt, 4 October 2014

Den amerikanske bassist og sangerinde Kristin Korb er en original oplevelse i sammensmeltningen mellem instrument og stemme. Det er originalt materiale som Korb selv har skrevet. Stilen er moderne og nutidig jazz med stort J. Oftest synger Korb melodien og følger den stemmemæssigt op og ned som når hun spiller bas – bare i et højere toneleje. Det svinger og stiller store krav til en præcis intonering og det kan Korb. Det er et gennemgående kendetegn for fremførelsen af numrene på pladen. Der er enkelte afvigere, som f.eks. 58 Boxes der lyder som noget Diana Krall kunne have lavet i perioden med The Girl in the Other Room. Der er Happy for me med Gerard Presencer på gæstetrompet, der næres af et New Orleans groove. Korb har p.g.a. kærligheden boet i Danmark siden 2011 efter, at hun voksede op i Montana og siden boede hun i Los Angeles.

På denne plade har hun for første gang allieret sig med herboende musikere. Pianisten Magnus Hjorth og trommeslageren Snorre Kirk er to sejt svingende fyre, der er med til at sikre et højt niveau på Korb’s syvende plade i eget navn. Hun har flere gæster med undervejs, bl.a. Jacob Fischer, Steen Nikolaj Hansen og Karl-Martin Almqvist. Kristin Korb er en meget nøjeregnende perfektionist og ind i mellem i teknikaliteter. Ellers er det en udelt fornøjelse med den store musikalitet.

I'll sing to you on your birthday!

Seriously. I'll do it. Join my mailing list and you'll also receive the latest news on releases, projects, and tour dates.

korb-29

Wahooo! You did it. You are now subscribed. See you soon!

Pin It on Pinterest

Share This