Pull out your translation guide:  This one’s in Danish.
Det er et ganske pudsigt sammenfald når man indenfor den samme uge modtager et par plader til anmeldelse, der ligner hinanden på adskillige punkter. Der er kvinder i hovedrollen på begge albums. Kvinder der har forladt fædrelandet til fordel for et nyt. Danskeren er taget til USA. Amerikaneren er taget til Danmark. Begge for at følge nogle drømme. Danskeren og sangerinden Tine Bruhn landede og blev i USA efter et ophold på Berklee. Amerikaneren, bassisten og sangerinden  Kristin Korb havde mødt en dansker og blev gift med ham.
Begge har deres fundament i den uramerikanske og klassiske standardjazz. Musikken på begge plader er indspillet i USA med amerikanske musikere.
Kristin Korb har godt nok en trio i Danmark med nordmanden Snorre Kirk og svenskeren Magnus Hjorth. På det aktuelle album er hun taget tilbage til hjemlandet og Hollywood. Her er hun gået studiet sammen med de erfarne musikere Bruce Forman på guitar og Jeff Hamilton på trommer. Det er Korb’s sjette album. Hun har med et forfriskende syn på jazzklassikere fundet enkelte kendte og andre mindre kendre standards frem til albummet. Flamingo, titelnummeret What’s Your story Morning glory? og Cole Porter’s Don’t fence me in får alle et personligt touch. Korb er godt inde i melodierne, hvilket mærkes i det overskudsagtige spil. Hun har et swingjazz tag på musikken. Der er inspiration fra specielt Ray Brown og i nogen grad Mingus i hendes baspil. Sangen har et energisk udtryk og bliver til tider en smule hæsblæsende. Når hun sætter tempoet ned som på Loesser/Lane’s Moments Like This folder stemmen sig mere fuldendt og smukt ud. Pladens eneste danske indslag er Finn Juhl sofaen, som hun Diana Krall-agtigt slænger sig i, på bagsiden af coveret.
May 6, 2013

I'll sing to you on your birthday!

Seriously. I'll do it. Join my mailing list and you'll also receive the latest news on releases, projects, and tour dates.

korb-29

Wahooo! You did it. You are now subscribed. See you soon!

Pin It on Pinterest

Share This